Zimní radovánky dětí

Zimní radovánky dětí

Některé děti přímo milují zimní období a hlavně dovádění venku. Nejoblíbenější činností v zimě jsou pro děti sněhové radovánky. Takže na nic nečekejte, teple oblečte děti i sebe a hurá do víru těchto zimních radovánek.

Autor obrázku: Chris_Parfitt

Nezapomeňte s sebou vzít BOBY, sáňky nebo sněhové talíře či lyže. Někdy postačí i starý plátěný pytel a může se jít na to. Vyrazte s Vašimi potomky na nejbližší kopec i  menší kopeček a můžete se začít věnovat jedné z mnoha radostí zimy.

Bobování či sáňkování  je nepopiratelně tou nejlepší zábavou, hlavně pro malé dětičky. A ještě raději mají, pokud se k nim aktivně přidáte. Pobavíte se nejen Vy ale i Vaše děti. Zbožňují, když se zaboříte do závějí, nebo když předstíráte, že se nemůžete vyšplhat zpět nahoru na kopec.

V dnešní moderní době však již existují i různé další hračičky, které se dají využít místo bobů nebo sáněk. Jsou to například již zmíněné sněhové talíře a lopatky, na které se Vaše dítko usadí a po drobném pošťouchnutí se může spustit z kopce dolů.

Vy, milý rodiče, volte však takový kopec, aby byl vhodný pro Vaše dítko, protože příliš prudký kopec, by mohl znamenat zranění. Tam, kde se moc kopců nevyskytuje, postačí většinou dítěti ke štěstí i menší hromada sněhu, která vznikla při odhrnování sněhu například na příjezdové cestě před domem,  nebo od sněhových pluhů ve městech i v okrajových částech měst.

Z jedné strany nahoru vyšlapat schůdky a shora po zadní části těla dolů, někdy i bez jakýchkoliv pomůcek, jen tak v „oteplovačkách“.

Autor obrázku: Jason Bolonski

Pokud si zrovna nechtějí děti bavit tímto druhem zimních radovánek, sníh skýtá mnoho dalších luxusů. Můžete se pustit do stavění sněhuláka nebo do koulovačky. V této zábavě se opravdu vyžívají, hlavně pokud mohou házet sněhové koule po svých rodičích. Užívají si u toho tolik legrace, až se popadají smíchy za břicho.

Někteří rodiče, které mají možnosti i finance, vyráží se svými dětmi do hor lyžovat. Tam si je vezmou do parády instruktoři a během chvilky se i tito prckové mohou prohánět po menších lyžařských sjezdovkách. Akorát jakmile se rozhodnete, že nastal čas na návrat domů, čeká Vás sušení oblečení, jak Vaše tak i toho dětského. Od čepičky, rukaviček, kombinézy až po boty.

Jen si, milý rodičové, bedlivě rozvažte, kdy má tento čas návratu domů, nastat. Protože přílišně dlouhá doba strávená venku v chladném počasí, červené tvářičky, promočené rukavice, mokré oblečení, či nechtěné promočení bot, není dobré pro Vaše dítko.

Nechte Vaše dítko doma zahřát a trošku osušit, a pak se můžete opět věnovat dalším sněhovým a zimním radovánkám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *