Malý alergik a jak mu pomoci

Kdysi jsme téměř netušili, co to alergie je a dnes čím dál více lidí trpí různými druhy alergií. Rozhodně není nic příjemného, když vám začnou slzet oči, smrkáte, otečete či se osypete a podobně. A proto neustále hledáme způsoby, jak se před alergií můžete chránit.

Medikamenty jsou chemie

Na většinu alergií dostanou nemocní lidé různé léky, které by ji měly pomoci. Pravdou je, že tyto léky se často stávají jakousi „drogou,“ protože čím více je jíte, tím více je vyžadujete, což je jistý způsob závislosti. Mimo jiné léky jsou chemické látky, které po jisté době mohou přestat účinkovat, a tak dostanete silnější léky, což je zase nepřítel vašeho zdraví. Protože mnoho medikamentů nám ničí základní funkce některých orgánů, zejména škodlivý vliv mají na ledviny. A proto je vždy nejlepší najít co nejpřírodnější cestu.

Musíte mít doma uklizeno

V případě, že máte doma alergického člověka, tak byste měli udržovat úplnou čistotu, protože alergeny se mohou ukládat všude v domě, a proto je čistota velice důležitá. Pravdou je, že někdy se to udržuje opravdu těžce, zejména pokud máte mnoho práce a doma člověka, kterému vadí prach. V takovém případě je vhodné pořídit si pomocníka. Perfektním příkladem jsou vysavače Hyla, které díky vodnímu systému pohltí veškeré prachové částečky, ale hlavně alergeny.

Máme alergii na psa a přesto je doma

Díky dokonalé čistotě je mnoho lidí, kteří i přes svou alergii na chlupy, mohou mít doma své mazlíčky. Je to jednoduché, stačí, když doma žádné chlupy mít nebudete. Pravdou je, že pokud se jedná o společnou domácnost mazlíčka a alergika, tak je nutné, aby se uklízelo denně, protože ze psa či kočky padají chlupy neustále. Avšak s vodními vysavači budete mít uklizeno rychle a dokonale. Navíc stačí jen vysát a zbavíte se jak chlupů, tak prachů a dokonce i alergenů.

Čistý vzduch je základem všeho

Mnoho lidí si myslí, že stačí vysát a vytřít a už doma nemají žádný prach ani alergeny, které by mohly dráždit alergika. Ovšem běžné vysavače spoustu prachu pohltí, ale spoustu znovu pouští do ovzduší a utření prachu také není vždy spolehlivé, protože jej mnohdy jen smetete na zem, a pak vám prach a alergeny zůstávají ve vzduchu a není divu, že je alergik nateklý a podobně i když máte vše vygruntováno.  Někdo si kupuje různé čističe vzduchu, ale možná je to zbytečná investice, když lze zakoupit vodní vysavače, které vám vzduch vyčistí, protože prach pohlcuje a samočisticí filtr zajišťuje, aby se prach nemohl opět vrátit do ovzduší.

Vůně domova

Pokud chceme mít čerstvý vzduch či krásnou vůni v domě, není to problém. Tyto speciální přístroje také umožňují, abyste si do vysavače přidali trochu vonných esencí, které váš dům naplní tím, co si budete přát. Můžete zvolit svěží vůni citrónu anebo navodit pocit, že jste v lese s vůní borovice. Klidně můžete odpočívat při rozkvetlých květin. Jednoduše záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Alergici to mají těžké, protože díky své nemoci musejí o domácnost pečovat daleko více. Avšak se správnými pomocníky to bude jednoduché, rychlé a dokonalé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *