Reakce rodičů – stejná sexuální orientace dítěte (část první)

Reakce rodičů – stejná sexuální orientace dítěte (část první)

Představte si situaci, při níž probíhá rozhovor rodiče s dítětem, v němž se rodič dozví, že sympatie jeho dítěte směřují více ke stejnému, než k opačnému pohlaví.

Už samotná matička příroda za éry Adama a Evy byla přesvědčená o spekulaci, že Adam bude muž a Eva jeho žena. Ale na fungující pár dvou pověstných Adamů či Ev, na ty nikde v hypotézách o lidském životě nenarazíte.

Je těžké přesně specifikovat jejich počet, jelikož různorodost jednotlivých osobností nezná mezí. O čem mluvím? O jednotlivých typech reakcí rodičů, a nejen těch. Myslím, že nebude od věci alespoň z části odkrýt jejich tvář a skrze lidské vnímání je pomyslně rozdělit do několika složek.

Možné profily reakcí dle charakterů jejich majitele:

Autor obrázku: Lorenzo Tlacaelel

a)      Rodič pochybovač

Profil:

Takzvaný nevěřící Tomáš (nevztahující se pouze na mužské pokolení). Po zjištění dané situace vás zprvu přesvědčuje, že realita není taková, jaká si myslíte, že je. Takto to může vypadat, jenže zdání klame; ve skutečnosti se jeho snaha o přesvědčení vztahuje k jeho osobě a vlastní pravdě, kterou si chce mermomocí uhájit. Což se nejspíš může zdát jako nejpohodlnější řešení; vždyť komu by bylo nepříjemné stát si pevně za svým názorem?

b)      Rodič smířlivý stoupenec kompromisu

Profil:

Důvěřuje, vnímá vaše potřeby, které nepotlačuje, ba naopak, nechává jim volný průběh. Uvědomuje si, že žijete svým vlastním životem a nemá potřebu do něj zasahovat, přeměňovat daná fakta. Zastává názor, že pokud vám ono rozhodnutí vyhovuje a zrcadlí se ve vaší životní etapě spokojenost, není důvod vás přesvědčovat o opaku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *