Podzimní radovánky

Podzimní radovánky

Také Vás děsí pohled na nudící se potomstvo v chladných, ponurých a někdy i slunečných podzimních dnech? Pak, vítejte v klubu „děsů“!

Důvodem nudy je, že děti samotné nedokáží využít své fantazie a představit si, jak využít správně a efektivně volný čas. Odpověď je jednoduchá. Malé děti milují vše nové a hlavně „zavánějící lotrovinou“!

Autor obrázku: Steven Depolo

Teple se oblečte a navštivte nejbližší parčík, louku, zahradu či jakékoliv jiné podobné místo ve Vašem okolí, kde se nachází spousta stromů, stromečků i keřů. Najdete je v každém městské části a hlavně na každém kroku malebných vesniček. Řeknete si: „Co tam asi tak najdu?“ „OPADANÉ LISTÍ!“ Spadané listí na ulicích, v parcích a všude tam, kde se nachází alespoň jeden strom, je typický jev podzimního období.

Děti zbožňují dovádění právě ve spadaném listoví. Mohou navršit listí do obrovské hromady a s rozběhem do ní, celý rozesmátí, „zahučet po hlavě“, protože ví, že padnou do měkkého. Další oblíbenou činností je brouzdání malých botiček v šustivém nadělení, tzv. šoupání nožiček. No a v nestřeženém okamžiku se Vám, rodičům, na hlavu snese sprška barevné, dech beroucí, záplavy lístečků všech možných velikostí a tvarů. Vyhazování listí do vzduchu je totiž velmi oblíbenou zábavou dětí i dospělých.

Je možné si dokonce, z jednotlivých listů pospojovat jakýsi řetěz, čímž Vám odpadají obavy z případné nudy, a zároveň tato činnost podpoří dětskou kreativitu a zručnost.

No, a pokud Vaše potomky omrzí obyčejné listí, pak můžete zvolit další, pro podzim, typický druh zábavy: – pouštění draka! Tohoto draka lze zakoupit téměř v každém hračkářství i větších supermarketech za přijatelné ceny. Je mnoho motivů zdobících tyto dráčky a mnoho materiálů, z nichž jsou vyrobeny. Stačí si pouze vybrat.

Pokud však nechcete utrácet větší částky, lze si létajícího draka vyrobit doma. Postačí k tomu: tvrdší papír (čtvrtka) střižený do kosočtverce, provázek, špejle, lepidlo a barvičky na vymalování obličeje. Pak již stačí vychytat vhodné větrné počasí a s nadšením a elánem vyrazit někam na louku či do parku.

Díky těmto druhům zábavy na podzim, si užijete mnoho a mnoho zábavy celá rodina a Vy pak nemusíte řešit otázku Vašich děsů z nudícího se potomstva.

Takže, milý rodičové a děti, popadněte draka a hurá někam na rodinnou drakiádu. No a až Vás přestane bavit pouštění draka, můžete s klidem zahučet do nejbližší kopičky z listí! Uvidíte, že i Vaši rodiče se k Vám rádi přidají…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *