Strojení stromečku

Někteří lidé mají už léta pod postelí schovaný umělý stromeček, který bývá většinou i nastrojený a stačí ho na Vánoce jen vytáhnout. A pak jsou takoví, co mají stromeček živý a pak ho musí zdobit baňkami, stužky a jinými ozdobami.

Autor obrázku: Laura Bittner

Je lepší mít umělý či živý stromeček?

Na živém stromečku je krásné to, že do pokoje navodí tu krásnou vůní jehličí a tak i atmosféru Vánoc, ale zase problémem je, že pokud nechcete doma zmrzat a zatopíte, tak vám stromeček začne opadat. Je pravdou, že s umělým stromečkem není tolik starostí, nemusíte ho každoročně shánět a pak nemusíte neustále zametat jehličí, ale zase nemá tu vůni jehličí…

Kdy se stromeček strojí?

Každý je zvyklý na to, jak ho strojili doma. Někdo říká, že tradicí je, aby se zdobil na Štědrý den ráno, ale jsou i lidé, kteří prosazují zvyk, že si stromeček nazdobí den předem, aby si ten Štědrý den udělali takový pohodový s co nejmenší prací, aby třeba mohli hovět u televize a sledovat pohádky.

Co si máme na stromeček pověsit?

To je taky více méně o zvyku z domova a o tom, co se nám líbí. Někdo má rád takovou tu umělou krásu, kdy nakoupí baňky, mašličky, různé řetězy a podobně. Ale někdo chce být v soužití s přírodou a na stromeček pověsí ozdoby pletené nebo ozdobené perníčky, slaměné ozdoby a podobně. Ale každopádně na každém vánočním stromečku se najde nějaký kousek kolekce nebo jiného sladkého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *