Vybíráme kočárek. Jaký je pro vás ten pravý?

Hluboký

, kočárek, kombinovaný, sportovní… Tříkolka nebo čtyřkolka? Pěnová kola nebo nafukovací? Také při výběru kočárku trošku tápete? Nevíte, podle čeho si kočárek vybrat tak, aby se vám s ním pohodlně jezdilo? Poradíme vám.

Kde se budete s kočárkem nejčastěji pohybovat?

To je první otázka, na kterou by si každá budoucí maminka měla při výběru kočárku odpovědět.

Pokud se budete s kočárkem pohybovat převážně na nezpevněném terénu, vyberte si kočárek s nafukovacími kolečky. Jsou větší, pružnější a stabilnější. Jízda v terénu je s nimi komfortnější, ale nafukovací kolečka jsou těžší, proto mají kočárky s těmito kolečky vyšší hmotnost.

Do města jsou ideální volbou menší otočná pěnová kolečka. Snadno se s nimi otočíte na místě a nejvíce oceníte jejich nízkou hmotnost. Třeba až budete s kočárkem nastupovat do autobusu.

Tip: Využijete oba typy koleček? Například značka Mutsy nabízí možnost výběru nafukovacích i pěnových koleček u podvozků Igo.

Hluboký nebo sporťák?

A proč ne oba najednou? Pokud si pro novorozené miminko pořídíte hluboký model, budete nejspíš po půl roce shánět sportovní kočárek. Jednodušší řešení je pořídit si kočárek kombinovaný, který po půl roce jednoduše proměníte ve sportovní kočárek a nemusíte kupovat další.

Tip: Kombinované kočárky jsou pro svou variabilitu a praktičnost v současné době nejoblíbenější volbou každé maminky. Kombinovaný model nabízí všichni přední výrobci a jejich nabídka je opravdu široká.

Trojkolka nebo čtyřkolka?

Kočárek se třemi koly je vždy méně stabilní, ale na druhou stranu vám nabízí více pohyblivosti a obratnosti. Pokud vybíráte kočárek do terénu, trojkolka je jasná volba. Ve městě se vám bude lépe jezdit se čtyřkolkou, se kterou překonáte obrubníky i jiné překážky bez nebezpečí, že by kočárek ztratil rovnováhu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *