Jakým způsobem se snaží děti ulít ze školy

By: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser

Určitě si i vy pamatujete na to, jak jste jako malí nechtěli jít do školy a tak jste si vymýšleli různé výmluvy jako je bolest hlavy, zvracení, průjem a podobné věci, které nám buďto prošli, nebo ne. Co si ale jsou schopny vymyslet naše děti? To se možná i pobavíte, s čím vším jsou schopny za rodiči přijít.

Děti se snaží předstírat zranění, třeba úmyslně spadnou z postele a snaží se předstírat, že je něco bolí, jen aby nemusely do školy. Raději si zajedou s rodiči na rentgen, jen aby se vyhnuly vyučování. Další výmluvou jsou také zuby. Děti předstírají, že mají bolest zubu a že je zub bolí tolik, že tu bolest musejí i s práškem zas pat. Jen kdybyste jim řekli, že půjdete tedy k zubaři, uvidíte, jak rychle je bolest zubů přejde.

Některé děti jsou ochotné dokonce i lhát s tím, že jim třeba škola odpadla a nechat rodiče přitom, že do ní skutečně nemusí a že mohou zůstat doma. Dokážou to podat tak věrohodně, že jim to dokonce může i projít. Některým dětem však nedělá problém říci rodičům na rovinu, že do školy nepůjdou, protože píšou písemnou práci a nejsou na ni dostatečně připraveni. Rodiče často děti raději nechají doma, protože také nechtějí to, aby děti dostaly špatné známky, ale samozřejmě, že to nevidí rádi. Je to věc, ve které je odmítají podporovat, ale v tu chvíli jaksi nemají na výběr.

Některé děti dokážou svým rodičům tak lhát v tom, že jsou nemocné, že jim rodiče neuvěří ani tehdy, když je to skutečně pravda. Pak musí chodit do školy, i když jsou opravdu nemocní, protože jim to rodiče nevěří, že si nevymýšlí. Zkuste tento fakt svým dětem takto vysvětlit, protože dost možná tohle na ně bude platit. Třeba vám přestanou lhát o tom, že jsou nemocní, protože pak budou vědět, že by jim nemusela projít ani skutečná nemoc. Třeba tohle na vaše dítě bude platit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *