Jak pomoci dítěti při zácpě

Trpí vaše dítě zácpou? Tak s tímto jsme si užili i my spousty starostí, proto vím, jak na to. Od té doby, co jsme přešli na pevnou stravu, bylo sezení na nočníku a zácpa na denním pořádku. Dítěti způsobuje zácpu určitý druh stravy, a pokud se nedokáže vyprázdnit, bolí jej to pak a dochází k bloku při vyprazdňování.

By: dirtyboxface

Dítě v sobě drží stolici ze strachu, že jej to bude opět bolet a pak je velmi těžké jej přesvědčit o tom, aby se vyprázdnilo. Nejprve je třeba změnit stravu, nám pomohlo hodně mléčných výrobků, mléko jako takové a švestky a to ať už sušené, nebo kompot, ale samozřejmě také čerstvé švestky.

S dítětem hodně skákejte, trpí-li zácpou, je dobré, aby si zaskákalo například na trampolíně, jeli vaše dítě ještě hodně malé, cvičte mu hodně s nožičkami a pokud se nevyprazdňuje, použijte trubičku do zadečku, která se používá, pokud dítě trpí plynatostí. Ta stolici popožene.

Pokud se vaše dítě nevyprázdnilo více jak 3 dny, je velmi nutné dát dítěti glycerinový čípek. Ještě před tím promažte konečník krémem. Do zadečku vsuňte 1/3 glycerinového čípku. Doktoři doporučují laktobacily, ale osobně mohu říct, že nám vůbec nepomáhali.

Dokonce jsme kupovali malé kapičky, které stáli přes 600 Kč a které měly být zaručené a ani ty nepomohly. Stolice se srovnala při pití mléka, jedení mléčných výrobků a švestek. Nedávejte dítěti čokoládu, protože po ní mu půjde vyprazdňování mnohem hůře. Tento problém může být dlouhodobí.

My jsme s ním bojovali přes dva roky, než se to konečně srovnalo. Kupodivu přišla změna v době, kdy jsme byli na dovolené u moře a od té doby je to dobré, takže dovolená u moře má na zácpu asi také pozitivní vliv. Zácpa zmizela mávnutím proutku a od té doby může moje dcera jíst cokoliv a vyprazdňuje se každý den, skoro by se dalo říct na hodinu přesně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *