Dětská loutková divadla jsou hračkou, kterou budou vaše děti milovat po mnoho let

Děti jsou dnes přesyceny různými hračkami. Mnohdy nevalné kvality, někdy dokonce nebezpečnými, často odvádějícími pozornost od smysluplné hry napomáhající jejich rozvoji. Existuje však „chytrá hračka“, které dají přednost dokonce před těmi digitálními: je to loutkové divadlo.

Dětská loutková divadla tady jako hračky byla i dříve. Kdysi se kupovala dětem téměř automaticky. Dnes na ně v záplavě různých Disney figurek, Barbie a samozřejmě všech digitálních vymožeností zapomínáme. A to je škoda. Budete totiž překvapeni, jak rychle půjdou ostatní hračky stranou a loutkové divadlo se stane tou nejoblíbenější z hraček. Ale připravte se na to, že se do hry jako rodiče budete muset rovněž zapojit. O tom totiž tato hračka je.

Díky domácímu divadélku najdete další prostor pro hru se svými dětmi

U nás doma přišlo divadélko na řadu ve chvíli, kdy jsme již byli skutečně unaveni z neustálého stavění a bourání komínů. Prcky to baví docela dlouho. Vaše nápady na stavění hradů a vesniček zcela ignorují. Komín je prostě komín. Čtení je sice skvělé, ale večer před spaním. Přes den vyžaduje dítě ve věku od dvou do šesti let mnohem interaktivnější zábavu. A tou dokáže být domácí loutkové divadlo pro děti.

Hrajte dětem divadlo

Divadlo s loutkami je skutečnou konkurencí dnešním digitálním lákadlům – pohádkám v televizi, hrám na počítači i na mobilních telefonech. Je to hra dětí a rodičů, kteří si po čase vymění role. Nejdříve hrajete divadlo vy dětem, později děti vám. U nás doma jsme začali tím, že jsme si koupili hotové dětské papírové divadlo, ale později jsme si jej upravovali dál. S dětmi jsme kreslili další kulisy a vyráběli postavičky pro nové příběhy. Díky tomu dcera doslova propadla kreslení a malování. Současně je napřed před vrstevníky rovněž pokud jde o mluvení, i když to tak ještě mezi druhým a třetím rokem nebylo a dcera rozhodně v množství používaných slov nevynikala. Vše se radikálně změnilo s novou hračkou, která se stala každodenním společníkem celé rodiny.

Papírové loutkové divadlo z Kufrík.cz

Za příběhem nádherného loutkového divadélka pro děti stojí manželé dvou dcer, kteří se nadchli pro myšlenku divadélka vyrábět. Spolu s výtvarnicí Lenkou Procházkovou tvoří hračku, která sklízí úspěch u dětí, jejich rodičů, ale rovněž u odborníků. Jejich divadélko dostalo ocenění Správná hračka.

Jde o hračku pro děti od třech do šesti let. I proto jsou figurky ploché, jelikož by děti v tomto věku nebyly schopny vést klasickou marionetu. Divadélko, kulisy i postavičky příběhů jsou vyrobeny z knihařské lepenky, která je svou tvrdostí a odolností srovnatelná se dřevem. Starší děti navíc toto provedení divadélka inspiruje k tomu, aby si začaly tvořit vlastní figurky i scény příběhů. Je to hračka, která má smysl a dokáže bavit celou rodinu po mnoho let.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *