Dětské přívěsky pro nejmenší

S příchodem Vánoc si mnozí lámou hlavu s dárky pro děti. Je zřejmé, že těm opravdu nejmenším dětem zlatý přívěsek radost příliš neudělá. Ovšem naše malé parádnice doslova touží nosit nějaký šperk a strojit se. U chlapců tato potřeba není příliš znatelná, ale například přívěsek se symbolem oblíbeného fotbalového týmu mu rázem vykouzlí úsměv na rtech.

Proč právě zlato?

Důvod je celkem prostý. Žluté i bílé zlato děti velmi dobře snášejí na kůži. Jsou případy, kdy dětská jemná kůže může zareagovat na stříbrné šperky. Vyrážka a podobné podráždění dokáže velmi znepříjemnit zdraví vašeho dítěte. Proto doporučujeme vybírat šperky ze 14-ti karátového zlata.

Koupí zlatého šperku vlastně investujete určitý peněžní obnos do dárku, který dítko nemusí nutně nosit ihned, ale až v pozdějším věku. Darujete mu tím tak něco do začátku života. Často se s tímto jevem setkáváme u babiček a dědečků, kteří svým vnoučatům chtějí přilepšit. Cena zlata neustále stoupá, proto je pro investici jako dělané.

Vyberte správný řetízek

Důležité je si ujasnit, kdy bude řetízek s přívěskem dítě nosit. Pokud jde o dárek určený až na pozdější věk, zvolte délku cca 45 cm. Chcete-li šperk darovat pro okamžité nošení, délku přizpůsobte věku. Dětské řetízky začínají na 36 cm pro nejmenší a dále 38, 40 a 42 cm až do délek pro dospělé.

Další faktor, který je nutné zohlednit, je kvalita a pevnost řetízku. Pro děti je velmi snadné s řetízkem o něco zachytit a přetrhnout ho. Přeci jen jsou to stále děti, které ještě neumí dávat na šperk dostatečný pozor. Mezi nejpevnější typy řetízků patří typ ankr a pancr, které mají uzávěr na karabinu nebo pérový kroužek.

ívěsek šitý na míru

Na trhu se šperky už je v dnešní době k dostání široký výběr dětských motivů. K nejžádanějším patří dětské přívěsky s nejrůznějšími zvířátky. Další z oblíbených vzorů jsou květiny. Bývají často osazeny barevnými kamínky, které vaše malé princezny doslova rozzáří. Hvězdičky, srdíčka, andílci a spousty dalších symbolů budou krásným dárkem pod stromeček.

U chlapců je výběr přeci jen trochu omezen. Zkuste proto zajít do zlatnictví, kde je možné domluvit se se zlatníkem na výrobě zlatého přívěsku přesně podle vašich představ. Každý zkušený a schopný zlatník bude jistě ochoten originální přívěsek zhotovit. Počítejte však s delší dobou nutnou pro výrobu.

Žhavým typem na závěr jsou zlaté soupravy pro děti. Tím jsou myšleny přívěsky, které se dají sladit se zlatými dětskými náušnicemi a popřípadě i s prstýnkem. Věřte, že s takto sladěnými dětskými šperky bude každá malá slečna nepřehlédnutelná.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *