Časopisy pro děti s hračkami

By: KOMUnews

Všichni určitě znáte tu situaci, kdy potřebujete do trafiky si narychlo koupit třeba kapesníky a v ten moment vaše dítě uvidí nějaký časopis s hračkou a začne velmi usilovat o to, abyste mu daný časopis koupili.

Když novináři pro děti sbalí do novin i hračku

Samozřejmě je to velmi dobrý reklamní tah, protože děti začne hned daný časopis zajímat. A to ne kvůli jeho obsahu, ať je sebelepší, ale jen proto, aby měly danou hračku. Je jasné, že díky hračce, která je přibalena u časopisu, jeho cena velmi vzrostla. Pravdou je, že ve většině případů tyto hračky nemají téměř žádnou cenu a hlavně postrádají užitek, ale na druhou stranu, čím větší hloupost ta hračka je, tím více o to dítě usiluje. Navíc tyto časopisy bývají na pokračování a nezapomenou dětem připomínat, kdy vyjde další číslo a jakou perfektní hračku tam najdou, že si je nesmí zapomenout koupit, aby měly celou sbírku a podobně.

Jak dítěti rozmluvit takové časopisy?

To bude dost těžký úkol, protože ti co to dělají, dobře ví, jak děti nalákat a jak je donutit koupit si další čísla. Pokud máte rozumné dítě, tak je schopné sice pochopit, že je to pouze vyhazování peněž, ale na druhou stranu, pokud budou mít časopisy děti okolo něj, tak je bude chtít tak či tak, aby náhodou nebylo za někým pozadu. V takovém případě nezbývá nic jiného, než mu dát jinou motivaci. Například, že mu nabídnete, že koupíte něco jiného, třeba lepší a hodnotnější knížku, nebo mu slibte něco, co rád dělá, že si raději třeba společně doma něco upečete a podobně.

Co když časopis dítěti kupuje babička a já s tím nesouhlasím?

Je pravdou, že babičky často neodolají tomu, aby svému vnoučeti něco odepřely a tak se často stává, že mu koupí i naprosté zbytečnosti, jen aby udělaly radost. V takové situaci je třeba si pěkně s babičkou sednout a promluvit si s ní, že se vám to nelíbí, ať vymyslí něco jiného, jak dítěti udělat radost, než aby ho uplácela dárky a sladkostmi. Třebaže budou některé babičky protestovat, že vnouče o to opravdu stálo, a že by bylo smutné, kdyby mu to babička nekoupila, tak jí navrhněte, ať dítěti řekne, že jste to zakázaly. Babičky by měly respektovat výchovu, přání rodičů a pokud budou „solidní“, dítěti to dovedou vysvětit tak, aby nebylo naštvané ani na ni, ani na rodiče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *