Motivy dětských náušnic

Každý rodič si při výběru dětských náušnic jistě láme hlavu s tím, jak své malé holčičce udělat radost a hlavně neohrozit její zdraví. V dnešní době jsou již k sehnání rozmanité druhy dětských náušnic. Pojďme si představit několik oblíbených náušniček jak u rodičů, tak u našich malých princezen. Protože i malé slečny se chtějí zdobit již od útlého věku.

Nejprve vyberte vhodný materiál

Zde přichází na řadu právě zdraví našich dětí. Jednoznačně nejvíce doporučovaný drahý kov pro dětské náušnice je zlato. Drtivá většina dětí jej velmi dobře snáší. Stříbrné dětské náušnice jsou také vyhledávány, ovšem existuje malé procento dětí, které stříbro v oušku nesnesou. V případě jakéhokoliv podráždění doporučujeme neprodleně vyhledat pediatra.

Barva onoho drahého kovu je pro mnohé rodiče důležitá. Dětské náušnice z bílého zlata vyhledávají moderní maminky, které žlutému zlatu příliš neholdují. Naopak zlaté dětské náušnice bývají častým darem od prarodičů, které jsou věrni osvědčené klasice.

Nadčasové pomněnky

Zde si může většina maminek zavzpomínat na své dětství. Náušničky ve tvaru kytičky zvané pomněnky byly svého času největším hitem mezi dětskými náušnicemi. Modré okvětní lístky ve žlutém zlaté zdobili nejedno dětské ouško. V dnešní době jsou stále k dostání a to i v bílém zlatě. Modrou barvu kamínku navíc doplňuje daleko větší výběr barev.

Srdíčka

Dalším oblíbeným vzorem jsou právě srdíčka. Výběr je doslova obrovský. Náušnice srdíčka bývají osazeny různobarevnými kamínky, často však červenými a růžovými. Srdíčka mohou být plná či prořezávaná, popřípadě s nějakou povrchovou úpravou, jako je rytina či kombinace lesku a matu.

Motýlci a jiná zvířátka

Tyto vzory jsou oblíbené především u dětí. Malá milovnice zvířátek bude nadšená ze svých nových náušniček. Motýlci bývají osazeny kamínky jedné a více barev, a jsou krásně zaoblené, čímž předejdete poškrábání pokožky např. při spaní. Pejsci, kočičky nebo berušky? Máte opravdu z čeho vybírat.

Hvězdičky a geometrické tvary

Tento druh náušniček má také své místo na trhu se šperky. Hojně se setkáváme s kombinací více barev zlata. Neurčité spletené tvary jsou ozvláštněné žlutočervenou kombinací, nebo také žlutobílou. Pokud nejsou náušničky osazeny kamínkem, nazývají se celostříbrné a celozlaté dětské náušnice.

Nemůžete se přeci jen rozhodnout jaké náušničky budou ty pravé, nechte si je zhotovit ve zlatnictví na zakázku. Každý dobrý zlatník vám jistě vyjde vstříc.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *