Rady pro těhulky

Rady pro těhulky

Těhotenství bez bolesti

Když nás něco bolí, vezmeme si nějaký prášek a je po bolestech, jak jednoduché. Ale pokud čekáme miminko, pak je všechno úplně jinak a musíme volit jiná řešení. Ale jak se zbavit bolesti, když nemůžeme šáhnout po ověřeném medikamentu?

Léky v těhotenství

Prášky proti bolestem berte jen v tom nejkrajnějším případě. Většinou je i nutná porada s vaším ošetřujícím lékařem, nebo gynekologem. Nezapomínejte, že lék neberete jen vy, ale i vaše nenarozené děťátko!

Pojďme si stručně shrnout pravidla užívání léků v době těhotenství

Zapomeňte na nesteroidní antirevmatika, např. Ibuprofen. V případě potřeby si dejte lék s obsahem Paracetamolu, nebo kyselinu acytylsaliciovou, např. Anopyrin, Acylpyrin. Silná Analgetika v žádném případě neužívejte v době těhotenství, ale ani v době kojení! Naopak nezapomínejte užívat léky, které berete běžně a které vám doktor doporučil i v době těhotenství.

Těhotenství a bylinky

Vybírejte jen ty kvalitní, v nejlepším případě ručně sbírané z ekologického zemědělství. Pozor! Ne všechny bylinky jsou pro těhotné ženy vhodné! Obecně platí, vyhýbat se rostlinám, které ovlivňují činnost svaloviny dělohy, nebo způsobují překrvení orgánů pánve (jalovec, rozmarýn, skořice). Například takový sporýš, může vyvolat předčasné stahy dělohy. Velmi opatrná v době těhotenství, by měla být žena i s používáním koření v kuchyni. Například větší množství muškátového oříšku může způsobit vysoký krevní tlak u matky a tachykardii u plodu.

Bolest v krku a kašel

Na podzim a na jaře naprosto běžná záležitost. V tomto jsou těhotné ženy ve velké nevýhodě, jediným vhodným medikamentem je v tomto případě Septisan. Zapomeňte na Stopangin a podobné preparáty, jsou zcela nevhodné!

Bolesti zad

Tady pomáhá zahřívací polštářek, masážní polštářek, míč overball, správné držení těla, masáž a joga… po medikamentu sáhněte až naposledy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *