Kam s dětmi v zimě

By: Ri 13

V zimě je počasí samozřejmě takové, že se nic moc, kromě lyžování, bobování a bruslení venku dělat nedá, a pokud není sníh, tak jediné, co je možné, je chodit na procházky. Děti ale chtějí víc. Procházky pro ně nejsou až takovou zábavou, jako věc, která je baví, nebo motivuje.

Pokud se najde aktivita formou zábavy, pak jsou děti nadšené. V zimě se jim bude líbit na výtvarném kroužku, na keramice, v tělocvičně nebo třeba na literárním kroužku. Zní to sice pořádně nudně, ale literární kroužky jsou dneska naprosto o něčem jiném, než to, na co jsme byli zvyklí my, když jsme byli v dětském věku.

Kroužky jsou více promyšlené. Například v tom literárním se nejen čte, ale i hraje a to je to, co děti potřebují. Ony si chtějí hrát a ne jen sedět a poslouchat, co do nich někdo dostává. Proto jsou kroužky prolnuté s hraním, se začleňováním pohádkových postav do reality a také je velmi důležité, aby děti rozvíjely své myšlení a uměly se projevit i manuálně a proto mohou například vytvořit svůj vlastní komiks.

Kroužky, které jsou jednotvárné, děti nudí, proto jsou vymýšleny tak, aby se tam malí človíčkové těšili. V dnešní době je toho na výběr opravdu mnoho a děti si mohou vybrat z velkého množství zábavných kroužků, na které potom rády chodí.

Jakmile začne počasí trošku přát, je vhodné s dětmi vyrazit ven a sledovat, jaké akce se kde konají a co se zde může dít. V každém větším, ale i menším městě, se potom můžete těšit z různých dětských akcí, které se tu pro ně připravují. Většinou jsou tyto akce připravovány školkami, školami, obcemi, nebo občanskými sdruženími. Vymýšlí se po celý rok něco a už je minulostí fakt, že se něco koná pouze na Den dětí, 1.června. Děti rády soutěží a tak se pořádají soutěže, které se mohou konat jak venku, tak i třeba v tělocvičně. Většinou jsou připraveny odměny pro každého, kdo se účastní a nejen pro vítěze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *