Jak se naučit žít s dětmi

Děti vám váš život otočí o 180 stupňů a proto pokud je plánujete a toužíte po nich, vězte, že již nebudete žít v zažitých kolejích, ale začnete žít úplně jinak. Děti jsou něco, co bude vaším hlavním životním cílem a něco, o kolo čeho se budete neustále točit.

Jsou samozřejmě matky, které se ani po narození dětí nedokážou vzdát svých snů a tak hledají chůvy a možnosti, jak si jít za svým snem, realizovat se a to vše tak, aby o děti bylo i tak postaráno. Jsou však matky, které svou kariéru hodí za hlavu a věnují se jen svým dětem, protože je berou jako dar a jako něco, pro co budou nyní žít.

Obojí je asi špatně, protože ten kdo se svých dětí vzdává díky své kariéře, je svým způsobem sobec, i když se snaží hmotně své děti zajistit. Matka, která se naopak vzdá své kariéry a věnuje se jen svým dětem je naopak úzkostná a s péčí o své děti to mnohdy přehání, což se pak vzápětí podepisuje i na samotné výchově.

Samozřejmě je moc pěkné se neustále svým dětem věnovat, ale z takových dětí se pak stávají děti méně samostatné a to jim rozhodně nikterak neprospívá. Zlatá je střední cesta, kterou se jako rodič rozhodnete vydat.

Věnujte se jak své kariéře, tak svým dětem a nebojte se je svěřit do školky, či jiných mateřských zařízeních. Děti vyžadují spousty času a práce s nimi a vy najednou uvidíte, že pro vás není až tak zajímavé zajít si na diskotéku, jako to, že budete se svým dítětem doma a budete mu věnovat svůj čas.

Vše je tak přirozené, že uvidíte, jak dokonale se se svou rodičovskou rolí sžijete. Naučit se žít s dětmi nechce žádný cvik, přijde to samo a k učení bude potřeba jen pár rad, kterými se jako rodičové budete moci řídit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *