Elektronické kojenecké potřeby, které vám usnadní starost o miminko

kojeneckePOtreby

Zdroj fotografie: Pixabay.com

 

Odsávačka mléka nebo hlenů, ale i elektronická chůvička – to jsou věci, které pomohou při starosti o kojence každé moderní rodině.

 

Budíte se v noci hrůzou, zda je vaše miminko v pořádku? Trápí vaše novorozeně častá rýma a kašel? Být novopečeným rodičem není jednoduché. Člověk se vše učí za pochodu a někdy až pozdě zjistí, jak mohl vzniklý problém vyřešit jednodušeji. Zkuste proto i vy investovat do zajímavých elektronických kojeneckých potřeb, který vám s řešením některých problémů pomohou.

 

Odsávačka mléka

Dnes už jde v podstatě o běžné vybavení novopečené maminky. Při dnešním aktivním životě si jednou za čas potřebuje od miminka odskočit skoro každá žena. Odsávačka pomůže i v případě, že máte málo nebo naopak hodně mateřského mléka.

 

Zkuste investovat do elektronické odsávačky mléka se silným tahem, aby váš potomek nebyl po dobu vaší nepřítomnosti o hladu. Nejdříve, než od dítěte odejdete, se ale přesvědčte, že přijme flaštičku. Pro některé děti to může být problém.

 

Odsávačka hlenů

Častá rýma u miminka je pro rodiče noční můrou. Dokud se dítě neumí vysmrkat, může být pro něj rýma velmi nebezpečná. Například když hleny zatečou do dýchacích cest, dítě se během spánku může začít dusit, nebo hleny mohou způsobit zápal plic. Proto je důležité nos pravidelně čistit.

 

Klasická ruční odsávačka hlenů je relativně účinná, ale složitá na používání. Odsávačka na vysavač pomáhá hlavně na tekutou rýmu. Problém ale nastává při cestování. Elektronická odsávačka na baterky vás zbaví starostí s vysavačem a umožní vám trochu lépe při odsávání chytit dítě, které se odsávání dost často brání rukama, nohama. Můžete si jí v klidu brát i na cesty. Kvalita těchto kojeneckých potřeb se různí a je proto dobré podle recenzí vybrat takovou, která má opravdu silný tah.

 

Elektronická chůvička

Vysílačka, která hlídá, zda dítě doopravdy spí, se už často řadí mezi nezbytné kojenecké potřeby. Pokud si chcete večer v klidu sednout s přáteli a nebo jet někam na dovolenou a nechat dítě spát v pokoji, zatímco vy večeříte patro níže, určitě ji potřebujete i vy.

 

Při výběru elektronické chůvičky si ale zjistěte její dosah. Některé vysílačky nemají tak silný signál a je možné, že ve velkém domě zjistíte, že z obýváku nedosáhne signál do dětského pokoje.

 

Monitor dechu

Některé komplexnější elektronické chůvičky jsou rovnou spojené i s kamerou či s monitorem dechu. Chytrou destičku, která hlídá pravidelný dech novorozenců, si však můžete koupit i samostatně. Řada rodičů považuje tento přístroj za zbytečný, pomáhá ale předejít syndromu náhlého úmrtí kojenců, který v České republice postihuje až 25 kojenců ročně.

 

Monitor dechu je také šikovnou kojeneckou pomůckou v případě, že je dítě nachlazené a má rýmu, tedy by se mohlo v noci začít dusit a nebo trpí nějakou chornické onemocnění a je u něj zvýšené riziko komplikací. Před instalací této kojenecké potřeby je však dobré pečlivě číst návod, abyste celé zařízení dobře nastavili a zbytečně vám nepípalo několikrát za noc nebo aby naopak nemonitorovalo i váš dech, pokud spíte v blízkosti dětské postýlky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *