Císařský řez

surgery-880584_640

Porod císařským řezem neboli sekcí se v lékařské dokumentaci matky i dítěte označuje písmeny SC. Ať už se jedná se o lékařský výkon plánovaný nebo urgentní, jde o náročnou operaci, jejímž smyslem je jediné: Bezpečně přivést na svět zdravé miminko a neohrožovat přitom zdraví maminky.

Po jakékoli, byť miniaturní operaci, mívá pacient statut hájeného. Nikoli žena po porodu, ač operačním zákrokem. Taková žena je především matka, která má nelehký úkol se co nejdříve rozkojit, teprve pak pacientka. A je to tak přirozené. Jen pro onu ženu-matku-pacientku je to bez diskuse fuška.

Pokud se vás téma porodu s gynekologicko-chirurgickou pomocí týká, je dobrá informace, že jako matka bez komplikací máte k dobru tři až pět dní nemocniční péče a profesionální zdravotní pomoci s novorozeným potomkem. A pak hurá domů.

Pokud můžete, připravte se na to dopředu a věnujte pozornost nejen oblečkům a proprietám pro nastávajícího potomka, ale i sobě. Z porodnice zbytečně nespěchejte a už tam nasaďte v souladu s radou lékaře s první pevnou stravou lék Wobenzym (2x denně 7 dražé), který zásadně zrychlí hojení a omezí otok i bolestivost operační rány, jejíž zcelení bude z principu vyžadovat více času, než poškozené tkáně po klasickém porodu. Kvalitní hojení, které enzymoterapie podpoří přirozenými procesy bez negativních účinků na vás i vaše miminko, je nezbytnou podmínkou vaší pohody, která se skrze vás projeví i na spokojenosti vaší ratolesti.  Využijte rodinu a přijměte pomoc doma tak, abyste mohly co nejvíc odpočívat a rekonvalescenci s mateřstvím si opravdu užít! Stojí to za to.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *