Oblečení puberťáků

Oblečení puberťáků

Kdo má doma dospívajícího potomka, musí neustále řešit jeho šatník. V dnešní době je úplně jedno, zda se jedná o chlapce nebo dívku, protože oba se chtějí líbit svým vrstevníkům.

Děvčata klukům a chlapci chtějí upoutat dívky svým vzhledem a účesem. Proto dost často Vaše peněženka pocítí „závan větru“, když vydáte nehorázné peníze za nejnovější módu.

Každý puberťák má svůj vlastní styl a požadavky na svůj šatník. Někteří se snaží napodobovat své vrstevníky s poznámkou, že je to poslední hit sezóny a oni to právě teď musí mít ve svém šatníku také. V tomto okamžiku rodičům začnou vstávat vlasy hrůzou, když zjistí, kolik tyto jejich požadavky stojí peněz.

Začíná to různými kšiltovkami, kloboučky, čepicemi či holohlavým stylem pokrývky hlavy. S velkou oblibou chtějí kupovat trička o jednu velikost menší, aby jim vykukovalo bříško s pupíkem a záda. Toto mají v největší oblibě dívky, protože tím upozorňují na své svůdné tělo. V tomto ohledu už ale rodiče nejsou tak nadšeni, protože mají obavy o zdraví svých dětí, aby jim nenastydly ledviny či něco podobného.

Co se týče kalhot, dívky mají velmi rády vypasované džínsy, aby jim vynikaly jejich zadní partie a upoutaly tím tak své protějšky. U sukní vybírají ty nejkratší modely, aby jim vynikala stehna a nohy a chlapci se mohly pokochat jejich délko či baculatostí. Minisukně jsou velmi šik, ale pozor, aby nebyli příliš mini a pak nebylo vidět něco co nechcete.

U chlapců to bývá obdobné, i když se najdou i tací, kteří mají raději kalhoty tzv. „na půl žerdi“, takže každý v jejich okolí má obavy, aby jim při chůzi dotyčné kalhoty nespadly samovolně na zem.

Dívky pak rády obouvají střevíčky na vysokých podpatcích , aby vypadaly vyšší a svůdnější. Na ven pak volí jedny z nejmodernějších typů tenisek a botasek, stejně jako chlapci, rozvázané tkaničky ležérně zastrčené po obvodu bot, je též velmi oblíbené.

Ale pozor, vážení rodičové, dohlédněte, aby oblečení Vašich puberťáků nebylo příliš vyzývavé, mohlo by dojít k přílišné provokaci opačného pohlaví, nejčastěji se jedná o dívky a jejich minisukně, vypasovaná trička a halenky s přílišně velkým a vyzývavým dekoltem – mohlo by to příliš provokovat a dojít k nejhoršímu scénáři….

Snažte se udělat dohodu s Vašimi dětmi o vhodnosti a nevhodnosti oblečení ale tak aby byly spokojeny všechny strany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *