Mateřská centra

Mateřská centra (MC)

Nudíte se s Vašimi dětmi doma? Pak rozhodně využijte různá mateřská centra a jejich širokých nabídek aktivit, jak pro Vaše dítka, tak i pro Vás samotné.

Tato mateřská centra se zaměřují na velmi rozmanitý a nápaditý programový systém, kde se rozhodně NIKDO NUDIT NEBUDE.

Nabízejí akce:

– tvořivé

– vzdělávací

– sportovní

– rekvalifikační

– i jednorázové

Mnoho těchto MC zřizují samotné maminky na mateřské dovolené. Pomáhají tím rodinám trávit společně volný čas a navíc zde zcela jistě naleznete mnoho nových přátel. Ostatní maminky Vám také mnohdy poskytnou mnoho užitečných rad, jak na Vaše dítko, pokud si v některé oblasti výchovy nebo stravy samy neporadíte.

Autor obrázku: USAG- Humphreys

Můžete si zde zazávodit v různých soutěžích, zahrát divadlo, zacvičit nebo vyrazit na skupinovou procházku či výlet. Lze se tu i naučit masážím u kojenců a některé MC dokonce pořádají předporodní kurzy pro těhulky, stejně jako cvičení a udržování kondice těhotných žen.

No a pokud chcete hlavně zabavit Vaše ratolesti, zcela jistě Vás osloví hraní různých společenských her či kurzy kreslení.

Mnohé maminky se po domluvě rozhodnou k pořádání bazárků, kde dozajista seženete mnoho šikovných věcí, jako oblečení pro Vás i děti, autosedačky, kočárky, postýlky, hračky a mnoho dalšího.

Velkou výhodou těchto mateřských center je, že krom toho, že se Vy, maminky, máte možnost znovu začlenit do společnosti, popovídat si a chvíli se odreagovat od běžných denních starostí, máte možnost čile rozvíjet schopnosti a dovednosti Vašich dětí. Je to částečně i určitá příprava Vašich potomků na nástup do mateřské školky a školy, naučí se totiž komunikovat s ostatními dětmi i dospělými.

Takže nezahálejte zavřeni samy doma celý den, a vyražte navštívit nějaké takovéto mateřské centrum. Rozhodně nebudete litovat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *