Tatínkové a miminka

Tatínkové a miminka

Mnoho lidí podceňuje čerstvé tatínky právě narozených miminek. Často i samotnými maminkami.

Pokud se Vám právě narodilo mimčo, nechte, milé maminky, Vaše partnery, aktivně zapojovat do veškerého dění okolo péče o potomka. Je známo, že maminky si raději vše dělají samy, ale ne všechno musí být dokonale zvládnuté. Vám to usnadní péči jak o mimčo, tak i o domácnost.

Autor obrázku: Oleg Sidorenko

Tatínkové mohou dítko nakrmit z lahviček, pokud nekojíte. Obléct i přebalit je určitě také dokáží bez komplikací. A zatímco, co s miminkem v kočárku vyrazí na procházku či za účelem uspinkání, tak Vy máte možnost obstarat domácí práce a povinnosti jako úklid, vaření, praní, žehlení, nádobí a mnoho dalšího. No a v okamžiku, kdy máte tyto domácí povinnosti hotové, máte čas i na chvilku odpočinku po celodenním shonu kolem miminka a domácnosti.

Velmi často se také může stát, že maminky musí navštívit lékaře, a pak zarytě přemýšlí, zda vzít dítko s sebou, a nebo někoho požádat, aby pohlídal. Pokud máte doma tatínky, ani na okamžik neváhejte a „vražte“ mimčo jemu. Ponechte dítko v rukách tatínka a bez obav si jděte vyřídit, co potřebujete. Přes veškeré Vaše mateřské pudy a obavy Vás Vaši partneři dokáží velmi mile překvapit tím, jak snadno dokáží nastalou situaci zvládat.

No a pokud se jedná o novopečené prvo – tatínky, je lepší je do péče kolem miminka „hodit“ rovnýma nohama. Sice to možná odnese pár špatně upevněných plenek a trocha nepořádku, ale právě tyto okamžiky tatínků s jejich potomkem se nedají ničím nahradit.

Často dokáží ustát vypjaté okamžiky mnohem lépe a snadněji, než maminky. Postačí troška otcovského konejšení, pochování a polaskání, a hned je po pláči a křiku.

Najdou se však i tací tatínkové, kteří se budou neradi zapojovat do péče. Pak nezbývá, než trvat na svém, že i oni byli při tom, když se na miminko „zadělávalo“, a měli by se tudíž alespoň něčím podílet. Třeba vzít mimčo na procházku.

Nebojte se nechávat děťátko ve starostlivých rukách tatínků, uvidíte, o co snadnější to pro Vás pak všechny bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *