Správně vybraná kojící podprsenka zajistí pohodlí nejen při kojení!

Prožíváte poslední týdny svého těhotenství? Zaměřte tedy sovu pozornost na nákup vhodné kojící podprsenky, která vám v době kojení zajistí nejen snadné kojení, ale také celkový komfort a úlevu od bolesti prsou!

Výběr kojícího spodního prádla není jen tak. namátkou něco vybrat a dát do nákupního košíku? Tento přístup si můžete dovolit při výběru laku na nehty, ale nákup kojící podprsenky je třeba trochu promyslet!

Čeho si všímat?

Důležitý jen nejen střih, ale také materiál!

Při nákupu spodního prádla na dobu po porodu se nezaměřujte na cenu. Mnohem důležitějším faktorem je například materiál prádla.

Materiál podprsenky

Je důležité, aby prádlo bylo ušito z materiálů přírodních. Volit tak můžete například bavlnu, nebo její variantu v podobě mikrovlákna. Oba materiály zajišťují komfort při nošení a celkově příjemný pocit z dotyku. Bavlna ani mikrovlákno nezpůsobují alergické reakce, jako tomu může být u umělých látek. Navíc se skvěle přizpůsobí vašim křivkám, tedy nikde netlačí, neškrábou, nezpůsobují otlaky. Ňadra jsou během kojení velice citlivá a namáhaná, proto si zaslouží péči toho nejlepšího spodního prádla!

Praktičnost podprsenky

Existují dva typy podprsenek, jeden disponuje speciálním klipem, kterým se odklopí košíček prádla, druhý typ se v případě potřeby kojení pouze vyhrne. Doporučujeme mít oba dva typy kojícího prádla. Podprsenku s klipem využijete především přes den, kojící podprsenku vyhrnovací zase můžete nosit na noc, je totiž zcela bezešvá a poskytuje tak mimořádné pohodlí.

Střih kojící podprsenky

Je důležité, aby prádlo tvarově i velikostně padlo. Výběr podprsenky nechte tedy na poslední týdny před porodem, tak budete mít jistotu, že se vám prsa již příliš nezmění. Zvolit můžete vyztuženou či bezešvou podprsenku, záleží na tom, jaké jsou vaše potřeby. Chcete pouze pohodlí nebo vám záleží také na podpoře ňader? Vyztužené kojící prádlo může při volbě špatné velikosti tlačit, bezešvý typ prádla je snazší z pohledu velikosti vybrat.

Doplnění kojícího prádla

Nejen správná kojící podprsenka pomůže od bolesti, také speciální polštářky plněné gelem tiší bolest. Stačí je nahřát v teplé nebo studené vodě, přiložit k bolavému prsu a dopřát si tak studenou či teplou terapii.

Máte již koupenou kojící podprsenku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *