Co když nás postihnou poporodní deprese

geralt / Pixabay

Když se ženě narodí miminko, tak je to samozřejmě obrovská událost a tato věc jí zůstane v mysli už do konce života. Ne vždy se ale žena po porodu cítí šťastně a někdy ji mohou sužovat i poporodní deprese. Tuto situaci není radno podceňovat a to zejména proto, že mnohdy může jít i o život. Nejedná se o výjimečnou situaci, ale stává se to poměrně často. Poporodní deprese mohou nastat samozřejmě i u maminek, které se na příchod miminka neuvěřitelně těší a které nemají v hlavě nic jiného, než to, aby miminko přišlo už konečně na svět.

Poporodní deprese mohou postihnout i matky, které doma děti již mají a tak nepřicházejí do žádného nového světa. Vědí, co je čeká, jak se k miminku chovat, co péče vyžaduje a přesto těmito problémy trpí.

Nejlepší řešení je to, pokud se dostanete do kruhu maminek, které mají stejné problémy a tam to s nimi proberete, protože ono není vždy zcela jednoduché, svěřit se se svými problémy nezasvědceným osobám, které vůbec netuší,o čem mluvíte a mohou si díky tomu klepat na čelo a vy můžete mít pocit ten, že je chyba ve vás, což skutečně není. Poporodní deprese, trápí více jak 15% žen.

Pokud jsou vaše stavy velmi vážné, pak je velmi nutné vyhledat pomoc odborníka. Myslíte-li už i na sebevraždu, tak na nic nečekejte a okamžitě vše proberte s lékařem, který vám nabídne odbornou pomoc. Toto rozhodně není žádná legrace.

Poporodní deprese se dají léčit a proto je třeba si tyto problémy přiznat a začít je řešit. Tyto situace v žádném případě nepodceňujte, jedná se totiž o vážný problém. Zapomeňte na to, že se na vás bude někdo dívat skrz prsty. Léčit se můžete bez toho, abyste o tom ostatní informovala a doktor, je zvyklí na to, že lidé a obzvláště pak matky po porodu, mívají problémy s psychikou. Pokud to tak máte i vy, neznamená to v žádném případě, že jste špatná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *