O čem se bavit s kamarádkou, která bohužel nemůže otěhotnět?

By: Anthony Easton

Pokud máte kamarádku, která velmi touží po miminku a nedaří se jí otěhotnět, pak je tato situace pro ni velmi těžká. Proto jsou věci, které byste před kamarádkou rozhodně neměla říkat. Možná se vám stane, že si něco neuvědomíte a když už si to uvědomíte, tak už je pozdě a tak je třeba přemýšlet ještě dřív o tom co vyslovíte, než se tomu tak stane…

Určitě se neptejte své kamarádky, kdy čeká menstruaci a jestli už ji dostala. Tohle od vás určitě nechce slyšet, protože menstruace je to poslední, co ji v tuto chvíli zajímá a čeho by se chtěla dočkat.

Dále pak neberte kamarádku do dětských koutků, nebo jiných podobných zařízeních, kde si hrají děti a kde si může připadat skutečně velmi strašně a skutečně nešťastně. Pokud sama máte děti, tak s kamarádkou neřešte co jim koupit k vánocům, jakou jim přichystat narozeninovou oslavu a i když je to těžké, tak nevyprávějte této kamarádce o tom, jaké úspěchy zažilo vaše dítě na kroužku, nebo ve škole. Tyto radosti raději sdílejte s jinými kamarádkami, nikoliv s tou, která marně touží po miminku. Vaše kamarádka neustále řeší, jak konečně otěhotnět a tak s probírejte různé alternativní možnosti.

Pokud to nevyjde nelitujte jí, ale podpořte v tom, že není všem dnům konec a že kdo si počká, ten se dočká. Stále je ještě mnoho šancí a jsou i jiné alternativní možnosti, jak otěhotnět. Určitě je nutné přivést kamarádku na jiné myšlenky než jen na to, že nemá dítě. Zabavte jí něčím, co jí pomůže zapomenout na tyto starosti a naopak jí to pomůže myslet na něco jiného. Zkuste jí přesvědčit o tom, aby si pořídila pejska, nebo kočku. Protože ty jí dočasně péči o dítě mohou nahradit a zabavit její mysl. Její život bude mít s domácím mazlíčkem úplně jiný rozměr. Proto je důležité, aby mělo něco, co bude milovat a o co se bude ráda starat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *