Hledáme poklady

Každý člověk má nějaký koníček. Někdo rád maluje, jiný si zase vytváří sbírky známek, mincí a podobně. A jedním z koníčků může být také hledání pokladů.

Hrabání v hlíně je koníček?

Unsplash / Pixabay

Pro některé lidi je to sice nepředstavitelné, ale existují lidé, pro které je jejich koníčkem hrabání se v hlíně. Samozřejmě, že mít ruce v hlíně má i svůj cíl, v případě lidí s detektory je jejich cíl jasný, protože tito lidé chtějí najít poklad. Někdy to může být velmi únavné, a proto potřebujete mít hodně trpělivosti a také být zvyklí na horší podmínky, ale nedokážete si představit tyto lidi, když najdou ten svůj poklad, protože v tom případě přichází nejen pocit uspokojení, ale velká radost. A právě díky těmto obětem a pocitům se i tento druh trávení volného času může považovat za koníček.

Není poklad jako poklad

Ovšem je rozdíl v tom, co lidé s detektorem hledají, protože pro některé osoby je poklad vyloženě zlatá truhlice anebo aspoň nějaký kus šperku či zlatou minci, což je opravdu obtížné, protože hledačů je mnoho, navíc podmínky pro hledání jsou omezené, takže najít něco podobného je téměř nemožné, ale i přesto se to občas děje. A vedle těchto lidí jsou i takoví skromnější hledači, které zlato samozřejmě potěší, ale mají radost i z menších věcí, zejména pokud jde o něco, co má v sobě kousek historie. Dokážou se nadchnout pro starý kus želena, když jde na něm vidět, že je například z první světové války anebo ještě před ní, ať už jde o různé odznaky, přezky a podobně.

Kdo určuje cíl?

Cíl anebo chcete-li poklad, se odvíjí od povahy člověka anebo od jeho zájmů. Pokud je to člověk, který je chamtivý a myslí si, že může na tomto koníčku zbohatnout, tak jde opravdu jen po zlatou, avšak pravdou bývá, že těmto lidem se většinou moc nedaří. A pokud se jedná o člověka, který má rád historii a zajímá se o ní, tak je jasné, že jeho pokladem bude jakýkoliv historický předmět.

Hrabání se v hlíně je drahý koníček

Přestože si mnozí myslí, že chodit s detektorem a hledat poklady je jednoduché, tak tomu tak není. Kromě toho, že musíte mít silnou ruku, abyste dokázali držet přístroj v rukou i několik hodin, tak také potřebujete jistý kapitál, protože pořízení detektoru a důležitých součástek k němu je opravdu velmi drahé. Samozřejmě, že záleží na tom, jaký typ detektoru zvolíte, ale to se poté odvíjí při vašich nálezech. Takže pokud vás tento koníček opravdu láká, měli byste nejprve zvážit veškeré okolnosti, abyste později nezjistili, že přístroj za desítky tisíc vám odpočívá ve skříni.

 

Chodit s detektorem není nic zábavného, ale jen do doby, dokud něco nenajdete. V případě, že detektor zapípá a vy vykopáte třeba nějakou minci, tak přichází nepopsatelný pocit a najednou je chození s detektorem na úplně jiné úrovni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *